Vanaf donderdag 2 juni zijn drie weken lang radiospotjes te horen waarin de Seniorencoalitie de luisteraars oproept om onze petitie te tekenen over de nieuwe pensioenwet. Heeft u al getekend? Met alle handtekeningen kunnen we een nóg steviger vuist maken naar politiek Den Haag!

In de petitie vragen ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden om het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel op een aantal belangrijke punten aan te passen. Want zoals het er nu ligt, is het onacceptabel!

De Seniorencoalitie vraagt om blijvend indexeren, een eerlijke verdeling van de pensioenpot en het echt kunnen meepraten van gepensioneerden. Veel meer over de actie kunt u hier (https://www.pasdepensioenwetaan.nl/) lezen. Of ga rechtstreeks naar de petitie om tekenen.

Op NPO Radio 1, 4 en 5 zijn de komende weken twee verschillende spotjes te horen. Nieuwsgierig geworden? U kunt ze hieronder beluisteren:

Spot 1 (koopkracht)

Spot 2 (pensioenpot)

Op elke zender zal een spotje drie keer per dag te horen zijn. De tijdstippen zijn steeds wisselend. Morgenochtend is om 8.02 uur de aftrap op NPO Radio 1, om 8.57 uur op NPO Radio 4 en om 8.56 uur op NPO Radio 5.

De Tweede Kamer wil het wetsvoorstel over het nieuwe pensioenstelsel nog voor het zomerreces behandelen. Vlak voor het debat zal de Seniorencoalitie de ingezamelde handtekeningen aan Kamerleden overhandigen.